PASTA JAJECZNA Z PIECZARKAMI

Składniki (4 osoby): 6 jajek ugotowanych na twardo,
500 g pieczarek,
1 duża szalotka,
1 pęczek natki pietruszki,
2 łyżki majonezu,
3 łyżki oleju do smażenia,
pełnoziarniste pieczywo,
sałata rzymska mini,
pomidorki koktajlowe
sól morska, świeży pieprz

Oczyszczone pieczarki ścieramy na dużych oczkach tarki. Szalotkę kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy szalotkę do momentu aż się zeszkli, następnie dokładamy pieczarki, smażymy aż puszczą wodę i solimy. Wystudzone przekładamy do miski. Jajka ścieramy na drobnych oczkach, pietruszkę siekamy i całość łączymy z majonezem. Doprawiamy do smaku i podajemy z pełnoziarnistym pieczywem, sałatą rzymska mini, oraz pomidorkami koktajlowymi.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *