ZUPA TAJSKA Z KREWETKAMI

Składniki (2-3 osoby): 1,5 l rosołu (ja użyłam grzybowego z kaczki),
10 sztuk krewetek Black Tiger,
500 g pieczarek,
1 puszka krojonych pomidorów,
1/3 żółtej I 1/3 czerwonej papryczki chili,
50 g pasty Green Curry,
200 ml mleka kokosowego,
sok z ½ limonki,
2 łyżki sosu rybnego,
2 łyżki sosu sojowego,
½ łyżeczki Crushed Red Pepper,
15 gałązek szczypiorku,
150 g makaronu ryżowego
Rosół z pasta Green Curry zagotowujemy. Dodajemy mleko kokosowe, pokrojone w ćwiartki pieczarki, pomidory z puszki, posiekane papryczki i ponownie zagotowujemy. Następnie dodajemy oczyszczone krewetki, sok z limonki, sos rybny, doprawiamy chili (jeżeli jest taka potrzeba) i sosem sojowym. Gotujemy 2 minuty. Podajemy z makaronem ryżowym i szczypiorkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *