MAKARON Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM I AWOKADO

Składniki (3 osoby): 180 g dowolnego krótkiego makaronu,
100 g łososia wędzonego,
1 dojrzałe awokado,
1 biała cebula,
1 pęczek koperku,
200 g śmietany 18%,
1 łyżka oliwy,
1 łyżka masła,
sól morska, świeży pieprz

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Na rozgrzanej oliwie z masłem smażymy pokrojoną w kosteczkę cebulę do momentu aż się zeszkli. Na patelnię dolewamy śmietanę, posiekany koperek oraz pokrojonego w grubsze paski łososia oraz awokado. Trzymamy na ogniu około 4 minut i doprawiamy. Dodajemy gorący makaron i dokładnie mieszamy. Od razu wykładamy na talerze.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *