NEW YORK STRYPE PANINI

NEW YORK STRYPE PANINI (2 osoby)

Składniki (2 osoby): mięso wołowe cięte NY Strype (grubość 5 cm),
1 bagietka,
kilka plasterków sera Provolone,
papryczki peperoncini,
sos do steków,
oliwa z oliwek,
przyprawa Taco,
zioła prowansalskie,
sól morska, świeży pieprz

W mięso wklepujemy przyprawy i wkładamy na rozgrzana patelnię tłuszczem do dołu. Obsmażamy na średnim ogniu z każdej strony aż do uzyskania odpowiedniego stopnia wysmażenia. Pod koniec smażenia polewamy sosem. Wyłączamy ogień i zostawiamy mięso 10 minut pod przykrywką aż odpocznie. Kroimy na plasterki. Bagietkę rozkrajamy na pół, każdą stronę wykładamy serem a pośrodku układamy kawałki mięsa. Tak gotową kanapkę wkładamy do opiekacza. Podajemy z ostrymi papryczkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *