TATAR WOŁOWY Z RYDZAMI

Składniki (2 osoby): 400 g polędwicy wołowej,
2 duże marynowane rydze,
½ łyżeczki kaparów,
1 mała czerwona cebula,
1 szalotka,
2 żółtka,
2 łyżki oliwy,
2 sztuki mini bruschette chips o smaku grzybowym,
1 łyżeczka musztardy francuskiej,
sól morska, świeży pieprz

Do zmielonego mięsa dodajemy oliwę, doprawiamy solą oraz pieprzem i wyrabiamy mięso do momentu aż będzie napowietrzone i sprężyste. Przekładamy na deskę za pomocą ringu. Podajemy z drobno posiekaną cebulą, szalotką pokrojoną w piórka, rydzami, kaparami, musztardą i grzankami. Na mięsie robimy wgłębienia i wkładamy w nie żółtka. Oprószamy solą i pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *