Składniki (4 osoby): 4 uda z kurczaka,
2 kapusty pak choi,
125 g groszku cukrowego,
1 marchew,
1 kalarepa,
200 g kimchi,
2 litry bulionu drobiowego,
400 ml mleka kokosowego,
2 łyżeczki żółtej pasty curry,
2 łyżki sosu rybnego,
1 łyżka suszonej trawy cytrynowej
Mięso z rosołu wyjmujemy i oczyszczamy ze skóry i kości. Do garnka wlewamy przecedzony bulion i wkładamy mięso. Dodajemy trawę cytrynową i pastę curry. Marchew kroimy w krążki, kalarepę w plastry i wraz z groszkiem cukrowym dokładamy do całości. Gotujemy do miękkości warzyw. Dolewamy sos rybny, mleko kokosowe, kimchi i ponownie zagotowujemy. Na koniec dodajemy przekrojone wzdłuż kapusty pak choi i po 2 minutach gotowania, wykładamy na talarze.
Najnowsze komentarze