ROLADKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM, SERKIEM KOZIM I JARMUŻEM

Składniki (6 sztuk): 1 opakowanie ciasta francuskiego (300 g),
150 g łososia wędzonego w plastrach,
150 g serka koziego do smarowania,
1 żółtko,
1 garść listków młodego jarmużu,
listki tymianku cytrynowego do dekoracji,
½ łyżeczki płatków chili,
świeży pieprz

Ciasto francuskie rozwijamy na desce i delikatnie rozwałkowujemy. Smarujemy równomiernie serkiem kozim, kładziemy plastry łososia, listki jarmużu i oprószamy świeżym pieprzem oraz płatkami chili. Ciasto dzielimy wzdłuż na 6 równych pasków za pomocą radełka. Każdy zwijamy dość luźno w roladkę. Wszystkie przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i smarujemy roztrzepanym żółtkiem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni C (góra, dół) na 25 minut. Po wyjęciu dekorujemy listkami tymianku cytrynowego. Podajemy gorące lub w temperaturze pokojowej.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *