Składniki (blacha o wymiarach 20 x 30 cm): 20 szt. herbatników Leibniz (100 g),
1 puszka kajmaku (masy krówkowej),
1 opakowanie kremu do karpatki Dr Oetker,
3 opakowania Śmietan-fix Dr Oetker,
500 ml mleka,
200 g masła,
500 ml śmietany kremówki 36%,
3 czubate łyżki cukru pudru,
60 g wiórek kokosowych,
125 g migdałów w płatkach,
kilka szczytów mięty do dekoracji
W foremce układamy pierwszą warstwę herbatników. Kajmak podgrzewamy i równomiernie wylewamy na ciastka. Przykrywamy drugą warstwą herbatników. Krem do karpatki przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Rozlewamy do blachy. Śmietanę ubijamy ze Śmietan-fixem i cukrem pudrem. Wykładamy na krem do karpatki. Całość posypujemy wiórkami kokosowymi oraz płatkami migdałów. Chowamy na noc do lodówki. Przed podaniem dekorujemy świeżą miętą.
Najnowsze komentarze