Składniki (6-8 osób): 3 duże borowiki,
3 ugotowane marchewki,
1 ugotowany korzeń pietruszki,
1 ugotowany seler,
1 puszka groszku konserwowego (240 g),
1 puszka kukurydzy (165 g),
14 korniszonów z chili,
4 jajka ugotowane na twardo,
3 łyżki majonezu,
3 łyżki oleju,
sól morska, świeży pieprz
Z borowików wykrawamy środki, które wykorzystamy do dekoracji. Resztę kroimy w kostkę. Zarówno te w plasterkach jak i pokrojone w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Pod koniec smażenia solimy. Warzywa z rosołu, korniszony oraz jajka również kroimy w kostkę. Groszek i kukurydzę odcedzamy i dodajemy do całości. Mieszamy z podsmażonymi grzybami i majonezem. Doprawiamy do smaku. Dekorujemy plasterkami grzybów.
Najnowsze komentarze