Składniki (2 osoby): 1 pęczek młodej marchwi (500 g),
100 g sera feta,
4 ząbki czosnku,
1 gałązka natki pietruszki,
6 łyżek oleju,
3 łyżki octu balsamicznego,
2 łyżki miodu,
5 łyżek koreańskiego sosu BBQ,
sól morska, świeży pieprz
Marchewki dokładnie myjemy, przycinamy łodygi i wkładamy do naczynia żaroodpornego. W misce łączymy, olej, ocet balsamiczny, miód, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i pieprz. Za pomocą pędzelka smarujemy marchewki z każdej strony. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 220 stopni C (góra, dół) na 50 minut. Po wyjęciu dodajemy pokruszony ser feta oraz posypujemy posiekaną natką pietruszki. Podajemy z koreańskim sosem BBQ.

Najnowsze komentarze