Składniki (3-4 osoby): 1 opakowanie ciasta francuskiego (300 g),
150 g sera koziego,
200 g kurek,
½ pęczka natki pietruszki,
1 łyżeczka masła,
1 jajko,
1 łyżeczka nasion czarnuszki,
sól morska, świeży pieprz
Ciasto francuskie rozwijamy na blacie. Na połowie, równomiernie rozkładamy starty na grubych oczkach tarki ser kozi. Oczyszczone kurki podsmażamy na maśle, pod koniec smażenia solimy. Dokładamy na ciasto wraz z posiekaną natką pietruszki. Całość oprószamy świeżym pieprzem. Ciasto składamy na pół. Dzielimy na 4 równe części. Za pomocą pędzelka smarujemy wierzch roztrzepanym jajkiem. Następnie obsypujemy nasionami czarnuszki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni C (góra, dół) na 20 minut. Kroimy na mniejsze części.
 
        
Najnowsze komentarze