ZIOŁOWE KOTLECIKI JAGNIĘCE NA SAŁACIE

Składniki (2 osoby): 8 kotletów jagnięcych z kostką,
1 główka dowolnej sałaty,
sól himalajska, świeży pieprz

Marynata: 5 łyżek oliwy,
2 łyżki posiekanej mięty czekoladowej,
2 łyżki posiekanej mięty koreańskiej,
2 łyżki świeżego tymianku,
2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę

Dressing: 2 łyżeczki musztardy sarepskiej,
2 łyżki oliwy,
2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę,
sok z ½ limonki,
sól himalajska, świeży pieprz

Mięso nacieramy solą i pieprzem. Następnie obtaczamy w przygotowanej wcześniej marynacie i zostawiamy w lodówce na całą noc. Smażymy na rozgrzanej patelni około 4 minut z każdej strony aż będą rumiane. Podajemy z sałatą i dressingiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *