Składniki (2 osoby): 270 g surowego łososia bez skóry,
1 łyżeczka musztardy Dijon,
1 łyżeczka sosu sojowego ciemnego,
1 szczypta soli himalajskiej różowej,
świeży kolorowy pieprz
Mus z awokado: 1 dojrzałe awokado,
sok z 1/3 cytryny,
1 szczypta soli himalajskiej różowej,
świeży kolorowy pieprz
2 ćwiartki limonki,
kilka listków świeżego szpinaku,
kiełki brokułu
Wszystkie składniki musu łączymy za pomocą blendera. Listki szpinaku układamy na talerzu. Łososia oczyszczamy, osuszamy i drobno siekamy. Przekładamy do miski i doprawiamy. Mieszamy z musztardą, sosem sojowym i wypełniamy nim dół obręczy. Na wierzchu równomiernie rozprowadzamy mus z awokado. Zdejmujemy obręcz. Górę dekorujemy kiełkami, podajemy z ćwiartką limonki. Całość oprószamy świeżym pieprzem.
Najnowsze komentarze