TATAR Z ŁOSOSIA Z MUSEM Z AWOKADO

Składniki (2 osoby): 270 g surowego łososia bez skóry,
1 łyżeczka musztardy Dijon,
1 łyżeczka sosu sojowego ciemnego,
1 szczypta soli himalajskiej różowej,
świeży kolorowy pieprz

Mus z awokado: 1 dojrzałe awokado,
sok z 1/3 cytryny,
1 szczypta soli himalajskiej różowej,
świeży kolorowy pieprz

2 ćwiartki limonki,
kilka listków świeżego szpinaku,
kiełki brokułu

Wszystkie składniki musu łączymy za pomocą blendera. Listki szpinaku układamy na talerzu. Łososia oczyszczamy, osuszamy i drobno siekamy.  Przekładamy do miski i doprawiamy.  Mieszamy z musztardą, sosem sojowym i wypełniamy nim dół obręczy.  Na wierzchu równomiernie rozprowadzamy mus z awokado. Zdejmujemy obręcz. Górę dekorujemy kiełkami, podajemy z ćwiartką limonki. Całość oprószamy świeżym pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *