Składniki (2 osoby): 100 g makaronu ryżowego,
1 pęczek zielonych szparagów,
2 kapusty pak choi,
2 garści jarmużu,
1 czerwona cebula,
3 ząbki czosnku,
2 mini papryki (czerwona i pomarańczowa),
po ½ czerwonej i żółtej papryczki chilli
Sos: 2 łyżki oliwy z oliwek,
2 łyżki oleju sezamowego,
3 łyżki sosu sojowego,
1 łyżka octu ryżowego,
3 łyżki zimnej wody,
sól morska, świeży pieprz
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i przelewamy zimną wodą. Z jarmużu pozbywamy się zdrewniałych części. Warzywa drobno kroimy i podsmażamy na oliwie. W miseczce łączymy składniki sosu, dodajemy do całości. Energicznie mieszamy i trzymamy na patelni aż makaron będzie gorący. Wykładamy na talerze.
Najnowsze komentarze