Składniki (3-4 osoby): 400 g polędwiczek z piersi kurczaka,
1 dojrzałe awokado,
1 puszka kukurydzy,
1 puszka czerwonej fasoli,
2 łyżki oliwy z oliwek,
sól morska, świeży pieprz
Sos: 4 łyżki oliwy z oliwek,
4 łyżeczki białego octu winnego,
4 łyżeczki musztardy sarepskiej,
1 łyżeczka miodu,
sól morska, świeży pieprz
Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy i odstawiamy na bok. Oczyszczone polędwiczki kroimy na 3 części każdą. Obtaczamy w oliwie, doprawiamy solą i pieprzem i wkładamy na 12 minut do piekarnika nagrzanego na 160 stopni na papierze do pieczenia. Awokado kroimy w mniejsze paski i przekładamy do miski z pozostałymi składnikami sałatki. Polewamy gotowym sosem. Sałatka nie wymaga chłodzenia, zdecydowanie lepiej wtedy smakuje.
Najnowsze komentarze