SAŁATKA Z CZERWONEJ FASOLI Z POMIDORAMI I FETĄ

Składniki (4 osoby): 1 puszka czerwonej fasoli,
150 g sera feta,
1 cebula,
3 pomidory,
½ pęczka natki pietruszki,
100 g kiełków (soczewicy, fasoli mung, cieciorki)

Sos: ½ łyżeczki musztardy,
½ łyżeczki chrzanu,
1 łyżka octu balsamicznego,
1 łyżka oliwy z oliwek,
sól morska, świeży pieprz

Fasolę odsączamy z zalewy, cebulę kroimy w drobną kostkę a pomidory i ser feta na większe kawałki. Natkę pietruszki siekamy i wraz z kiełkami dodajemy do sałatki. Przygotowanym sosem polewamy całość, mieszamy i wkładamy na 2 godziny do lodówki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *