GRILLOWANY SER KOZI OTULONY BOCZKIEM NA SAŁACIE Z RUKOLI

Składniki (1 osoba): 160 g sera koziego (plaster o grubości 1,5 cm),
2 plastry surowego wędzonego boczku,
1 garść rukoli,
45 g konfitury z wiśni,
10 szt. orzechów laskowych,Obraz może zawierać: jedzenie
świeży pieprz
Dressing: 1 łyżka oliwy,
1 łyżeczka octu balsamicznego,
1/3 łyżeczki miodu,
½ łyżeczki sosu sojowego,
świeży pieprz
Wszystkie składniki dressingu mieszamy i obtaczamy w nim rukolę. Ser owijamy boczkiem i kładziemy na rozgrzanej płycie grillowej. Grillujemy z obu stron aż bekon się przysmaży a ser lekko rozpuści. Przekładamy na sałatę, podajemy z konfiturą z wiśni i rozdrobnionymi w moździerzu orzechami. Oprószamy świeżym pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *