SAŁATKA JARZYNOWA Z PIECZARKAMI

Składniki (6 osób): 4 marchewki,
2 pietruszki,
½ selera,
500 g pieczarek,
1 puszka groszku konserwowego,
4 jajka ugotowane na twardo,
1 mała czerwona cebula,
1 pęczek natki pietruszki,
2 łyżki majonezu,
natka pietruszki do dekoracji,
sól morska, świeży pieprz

Ugotowane z rosołu warzywa studzimy i kroimy w drobną kostkę. Oczyszczone pieczarki również gotujemy w osolonej wodzie około 10 minut i pokrojone dokładamy do miski. Kroimy również jajka, cebulę i siekamy natkę pietruszki. Wszystko dokładnie mieszamy z majonezem, doprawiamy do smaku i dekorujemy natką pietruszki. Podajemy schłodzoną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *