NALEŚNIKI SZPINAKOWE Z ZIOŁOWYM SERKIEM, WĘDZONYM PSTRĄGIEM I KAPARAMI

Składniki (4 osoby): 300 g serka ziołowego do smarowania,
200 g pstrąga wędzonego w plastrach,
2 łyżki kaparów drobnych,
4 duże owoce kaparu,
2 pęczki koperku,
1 pęczek szczypiorku,
świeży pieprz

Masa naleśnikowa: (8 naleśników o średnicy 24 cm): 2 garście świeżego szpinaku,
1 szklanka mleka 2%,
½ szklanki wody gazowanej,
2 jajka,
1,5 szklanki mąki pszennej,
1 łyżka oleju,
2 szczypty soli

Wszystkie składniki masy na naleśniki łączymy za pomocą blendera na gładką masę. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni. Podajemy z ziołowym serkiem, pokrojonym w paski pstrągiem i kaparami. Posypujemy sporą ilością posiekanych ziół i oprószamy świeżym pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *