JAJECZNICA Z CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM

Składniki (1 osoba): 3 jajka,
1 łyżka marynowanego czosnku niedźwiedziego,
1 łyżeczka masła,
1/3 pęczka szczypiorku,
zielone listki (rukola, endywia, szpinak, szczaw),
1 garść pomidorków koktajlowych mix,
1 mała (czerwona, podłużna) słodka papryka,
sól morska, świeży pieprz

Jajka wbijamy do miski, dodajemy czosnek niedźwiedzi i doprawiamy. Całość bełtamy. Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy masę jajeczną. Smażymy do momentu aż uzyska ulubiony stopień ścięcia. Podajemy z pokrojonymi surowymi warzywami, zielonymi listkami i posiekanym szczypiorkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *