SAŁATKA Z BOBEM, POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI, SEREM FETA I MIĘTĄ PIEPRZOWĄ

Składniki (2 osoby): 150 g ugotowanego bobu,
30 pomidorków koktajlowych,
2 łyżki sera feta,
2 garście mięty pieprzowej,
sól

Dressing: 1 czubata łyżka musztardy rosyjskiej,
1 łyżka płynnego miodu,
4 łyżki oliwy extra vergine,
sok z 1 cytryny,
czosnek granulowany – według uznania,
sól morska, świeży pieprz

Wszystkie składniki dressingu łączymy ze sobą za pomocą rózgi i wkładamy do lodówki. Ugotowany w osolonej wodzie bób obieramy ze skórek. Pomidorki koktajlowe przekrawamy w pół, zostawiając parę sztuk do dekoracji. Posypujemy rozdrobnionym serem feta i dokładamy listki mięty. Całość polewamy schłodzonym dressingiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *