GRZANKI Z SERKIEM KOZIM I AWOKADO

Składniki (2 osoby): 4 kromki bułki pełnoziarnistej,
2 łyżki serka koziego do smarowania,
1 awokado hass,
1 łyżka pestek dyni,
2 szczypty białego sezamu,
2 szczypty nasion czarnuszki,
1 gałązka koperku,
1 łyżka soku z cytryny,
1 łyżka oliwy extra vergine,
sól morska, świeży pieprz

Pokrojone pod skosem pieczywo podsmażamy po 2 minuty z każdej strony na rozgrzanej oliwie. Następnie kromki smarujemy serkiem kozim. Układamy na nich plastry awokado, skrapiamy sokiem z cytryny. Posypujemy uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni i sezamem oraz nasionami czarnuszki. Dekorujemy gałązkami koperku, oprószamy solą i pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *