BURRATA ZAPIEKANA Z POMIDORAMI

Składniki (4 osoby): 2 kulki sera burrata (250 g),
2 pomidory malinowe,
2 pomidory pomarańczowe,
1 garść pomidorków koktajlowych truskawkowych,
1 garść pomidorków koktajlowych mix kolorów,
1 główka czosnku,
1 czerwona cebula,
6 czarnych oliwek,
6 zielonych oliwek,
6 łyżek oliwy extra vergine,
1 łyżka suszonego cząbru,
½ łyżeczki płatków chili,
sól morska, świeży pieprz

Rozkrojone pomidory układamy w naczyniu żaroodpornym. Pomiędzy wkładamy przekrojoną główkę czosnku, cebulę pokrojoną w ćwiartki, oliwki. Całość polewamy oliwą i doprawiamy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni C (góra, dół) przez około 30 minut. Następnie dokładamy kulki sera burrata i pieczemy kolejne 10 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *