Składniki (4 osoby): 4 bułki pszenne do hot dogów w kształcie litery „U”,
4 parówki z łososia dzikiego,
1 łyżka marynowanych grzybów słomkowych (pochwiak wielkopochwowy),
1 łyżka marynowanych łuskwiaków nameko,
8 korniszonów,
¼ czerwonej cebuli,
8 liści dowolnej sałaty,
1 garść kiełków słonecznika,
świeży pieprz
Sos tysiąca wysp: 5 łyżek majonezu,
2 łyżki pikantnego ketchupu,
1 łyżeczka musztardy Dijon,
½ szalotki,
4 korniszony,
1 łyżka octu jabłkowego,
2 łyżeczki brązowego cukru,
sól morska, pieprz kolorowy z kolendrą, papryką i chili
Wszystkie składniki sosu łączymy ze sobą za pomocą blendera i wkładamy do lodówki. Bułki podgrzewamy w piekarniku i smarujemy sosem. Do środka wkładamy liście sałaty, gorące parówki z wody, plasterki korniszonów, piórka cebuli i marynowane grzyby. Dekorujemy kiełkami słonecznika i oprószamy świeżym pieprzem.
Najnowsze komentarze