WIOSENNA SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ I WĘDZONYM ŁOSOSIEM

Składniki (1 osoba): 1 dzwonko wędzonego łososia (300 g),
30 g mix sałat (endywia, cykoria, rukola),
5 rzodkiewek,
1 pęczek koperku,
1 łyżka śmietany 18%,
1 łyżka jogurtu naturalnego,
2 ćwiartki cytryny,
sól morska, świeży pieprz

Mieszamy ze sobą śmietanę, jogurt, sok z 1 ćwiartki cytryny, posiekany koperek, pieprz i sól. Wstawiamy na 20 minut do lodówki. Obtaczamy sałatę w przygotowanym sosie i przekładamy na talerz. Rzodkiewki przekrawamy w pół i układamy na wierzchu. Podajemy z dzwonkiem łososia i ćwiartką limonki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *