Składniki (3 sztuki): 3 kukurydziane muszle Taco,
6 krewetek tygrysich,
6 paluszków krabowych,
2 garście roszponki,
½ awokado hass,
1 papryka pomarańczowa mini,
kilka piórek czerwonej cebuli,
1 ząbek czosnku,
2 łyżki gotowego sosu ogórkowego (zdjęcie obok),
1 łyżka oliwy extra vergine,
sól morska, świeży pieprz
Krewetki oczyszczamy, doprawiamy solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Podsmażamy na oliwie po 1,5 minuty z każdej strony. Paluszki krabowe rozdrabniamy wzdłuż na paski. Roszponkę wraz z paluszkami krabowymi mieszamy z sosem ogórkowym. Faszerujemy nią tacos. Awokado i paprykę kroimy w paski i wraz z cebulą dokładamy do muszli. Tacos układamy na talerzu, podajemy z krewetkami.
Najnowsze komentarze