NALEŚNIKI Z BOCZKIEM, PIECZARKAMI, SEREM CHEDDAR I RUKOLĄ

Składniki (5 sztuk): 10 plasterków wędzonego boczku,
500 g pieczarek,
60 g sera cheddar,
200 g rukoli,
5 łyżek oleju,
listki tymianku cytrynowego,
sól morska, świeży pieprz

Masa na naleśniki: ½ szklanki mąki pszennej,
½ szklanki mleka 3,2%,
½ szklanki wody gazowanej,
1 jajko,
2 łyżki oleju,
1 szczypta soli

Wszystkie składniki masy na naleśniki łączymy ze sobą za pomocą blendera. Na rozgrzanej patelni o średnicy 24 cm, smażymy 5 naleśników. Odstawiamy na bok. Oczyszczone pieczarki kroimy w plastry i smażymy na 5 łyżkach rozgrzanego oleju. Gdy puszczą wodę, solimy. Następnie smażymy boczek do momentu aż tłuszcz się wytopi. Ser ścieramy na tarce na grubych oczkach. Przygotowane składniki dzielimy na 5 równych części i faszerujemy nimi naleśniki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *