Składniki (2 osoby): 100 g szpinaku baby,
3 jajka ugotowane na twardo,
5 zielonych szparagów,
1 karbowany pomidor malinowy,
1/2 pęczka szczypiorku z dymką,
1/2 pęczka koperku,
listki szczawiu,
sól morska, świeży pieprz
Sos jogurtowo-majonezowy: 3 łyżki jogurtu naturalnego,
2 łyżki majonezu,
½ pęczka posiekanego koperku,
1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę,
sól morska, świeży pieprz
Wszystkie składniki sosu łączymy za pomocą rózgi i chłodzimy. W misie układamy liście świeżego szpinaku, połówki pomidora i jajek. Od szparagów odrywamy zdrewniałe końce, łodygi kroimy w krążki zostawiając główki w całości. Dokładamy do sałatki. Całość obsypujemy pokrojonym szczypiorkiem i koperkiem, doprawiamy do smaku i dekorujemy listkami szczawiu.
Najnowsze komentarze