KREWETKI PO TAJSKU W SOSIE OSTRYGOWYM/DUKAN

Składniki (2 osoby): 30 sztuk krewetek argentyńskich,
2 łyżki sosu ostrygowego,
3 łyżki oliwy extra vergine,
3 łyżki sosu sojowego ciemnego,
sok z 2 cytryn + 4 ćwiartki do podania,
sok z 2 limonek + 4 ćwiartki do podania,
1 główka czosnku,
75 g startego imbiru,
1 płaska łyżeczka płatków chili

Oczyszczone krewetki marynujemy w przeciśniętym przez praskę czosnku, startym imbirze oraz pozostałymi składnikami. Wstawiamy do lodówki na całą noc. Po tym czasie wykładamy na rozgrzaną patelnię i dusimy około 3 minut. Podajemy z ćwiartkami cytrusów.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *