HAMBURGER WITH BACON AND CHEESE

Składniki (3 szt.): 3 hamburgery po 150 g,
3 bułki jajeczne,
6 grubo krojonych plastrów wędzonego boczku,
6 plasterków sera Provolone,
3 garści rukoli,Obraz może zawierać: jedzenie
3 grube plastry czerwonej cebuli,
2 małe pomidory,
3 łyżki sosu do steków lub dowolnego innego,
3 łyżeczki musztardy delikatesowej,
3 łyżeczki majonezu,
3 łyżeczki oliwy z oliwek,
1 łyżeczka suszonego rozmarynu,
1 łyżeczka przyprawy Taco,
sól morska, świeży pieprz,

Na rozgrzanej i suchej patelni kładziemy plastry boczku i smażymy z 2 stron do momentu aż tłuszcz się wytopi. Odkładamy na ręcznik papierowy. Mięso przyprawiamy z obu stron (sól, pieprz, Taco, rozmaryn) i wkładamy na tłuszcz z boczku. Smażymy z obu stron do uzyskania ulubionego stopnia wysmażenia. Pod koniec dodajemy krążki cebuli. Również odkładamy na ręcznik. Bułki przekrawamy na pół, spody przykrywamy plastrami sera i wkładamy do piekarnika. Wyjmujemy, gdy będą lekko chrupiące a ser się rozpuści. Na spód zapieczonej bułki z serem wykładamy mięso, polewamy sosem do steków, musztardą i przykrywamy kolejnym plastrem sera. Następnie kładziemy zeszklone krążki cebuli, plastry świeżego pomidora, rukolę i polewamy oliwą. Środek wierzchu bułki smarujemy majonezem i zamykamy w całość. Spinamy wykałaczką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *