MAKARON RYŻOWY Z GRZYBAMI SNOW FUNGUS, ROZMAITOŚCIAMI Z KURCZAKA I SOSEM WOŁOWYM

Składniki (4 osoby): 250 g grubych wstążek makaronu ryżowego,
30 g grzybów snow fungus,
400 g polędwiczek z piersi kurczaka,
1 pierś z kurczaka (210 g),
200 g pikantnego sosu wołowego,
80 g pędów bambusa,
80 g karczochów,
½ pęczka szczypiorku,
50 ml oliwy,
sól morska

Mięso z kurczaka oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki. Marynujemy w pikantnym sosie wołowym przez całą noc. Grzyby namaczamy w ciepłej wodzie, aby zmiękły. Następnie odsączamy i odrywamy twarde końcówki. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Na dużej patelni na oliwie podsmażamy pędy bambusa i karczochy marynowane. Następnie dodajemy mięso wraz z marynatą oraz grzyby. Gdy mięso się usmaży dodajemy gorący, odcedzony makaron i wszystko dokładnie mieszamy. Posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *