Składniki (1 osoba): 1 tortilla wieloziarnista,
3 plasterki wędzonego boczku,
2 jajka,
1 łyżka serka Philadelphia z jalapeno do smarowania,
2 plasterki sera masdamer,
2 łyżeczki masła,
2 liście cykorii radichio,
2 gałązki szczypiorku,
sól morska, świeży pieprz
Boczek smażymy na suchej patelni do momentu aż wytopi się tłuszcz. Odkładamy na ręcznik papierowy, aby wchłonął nadmiar tłuszczu. Jajka wbijamy do miski, doprawiamy solą i pieprzem. Roztrzepane smażymy na 1 łyżeczce masła. Tortillę nacinamy między dwoma ćwiartkami. Osobno, na każdej ćwiartce układamy składniki: podsmażony boczek, jajka, ser masdamer, rozsmarowany serek Philadelphia i cykorię radichio. Jajka posypujemy pokrojonym szczypiorkiem. Tortillę składamy w trójkąt i podsmażamy na maśle z dwóch stron na złoty kolor. Przekrawamy w pół i podajemy gorącą.
Najnowsze komentarze