Składniki (2 osoby): 1 bagietka (25 cm),
3 średniej wielkości podgrzybki (lekko podsuszone),
½ czerwonej cebuli,
120 g sera żółtego,
2 szczypty słodkiej papryki,
1 łyżeczka suszonego oregano,
1 łyżeczka masła,
ketchup,
sól, świeży pieprz
Cebulę pokrojoną w kosteczkę podsmażamy na maśle do momentu aż się zeszkli i dodajemy oczyszczone i pokrojone grzyby. Smażymy jeszcze 2-3 minuty i solimy. Ser żółty ścieramy na tarce i mieszamy ze słodką papryką i oregano. Bagietkę rozkrawamy w pół i układamy na niej kolejno ser, cebulę i grzyby, szynkę i posypujemy kolejną warstwą sera. Oprószamy świeżym pieprzem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (termoobieg). Zapiekamy aż bagietka stanie się chrupka i ser się rozpuści. Podajemy z ketchupem.
Najnowsze komentarze