ZIOŁOWE PLACUSZKI Z CUKINII

Składniki (12 szt.): 2 średnie cukinie,
2 łyżki świeżego oregano,
2 łyżki świeżego tymianku,
2 łyżki pietruszki ozdobnej,
2 jajka,
5 łyżek mleka 2%,
6 łyżek mąki pszennej,
olej rzepakowy do smażenia,
sól himalajska, świeży pieprz

Mąkę przesiewamy, łączymy z roztrzepanym jajkiem, mlekiem i doprawiamy. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Świeże zioła siekamy a cukinię ścieramy na grubych oczkach na tarce. Wszystko łączymy ze sobą i smażymy na rozgrzanym oleju do momentu aż się przyrumienią z obydwu stron. Odkładamy na ręcznik papierowy by wsiąknął nadmiar tłuszczu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *