Składniki (1 osoba): 3 jajka,
½ pęczka szczawiu,
½ pora (biała część),
3 łyżki startego parmezanu,
2 łyżki oliwy z oliwek do smażenia,
2 pomidorki truskawkowe + listki szczawiu do dekoracji,
sól himalajska, świeży pieprz
½ pęczka szczawiu,
½ pora (biała część),
3 łyżki startego parmezanu,
2 łyżki oliwy z oliwek do smażenia,
2 pomidorki truskawkowe + listki szczawiu do dekoracji,
sól himalajska, świeży pieprz
Jajka rozbijamy, doprawiamy, dodajemy 2 łyżki startego parmezanu i mieszamy. Na rozgrzaną oliwę wkładamy pokrojonego w piórka pora i smażymy aż się zeszkli. Przed końcem smażenia dokładamy pokrojony drobno szczaw i trzymamy na patelni około 1 minuty. Wlewamy jajka i czekamy aż omlet się zrumieni i przekładamy na drugą stronę. Przekładamy na talerz, posypujemy resztą parmezanu, dekorujemy i oprószamy świeżym pieprzem.
Najnowsze komentarze