NALEŚNIKI SZPINAKOWE Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM, SERKIEM KOZIM I POREM

Składniki: 200 g wędzonego łososia,
100 g serka koziego,
1 duży por,
10 dużych listków świeżego szpinaku,
szczypiorek do posypania,
1,5 łyżki masła,
sól himalajska, świeży pieprz

Masa na naleśniki (4 naleśniki): 125 g mąki,
60 g świeżego szpinaku,
1 jajko,
1/3 szklanki wody,
1/3 szklanki mleka 3,2%,
2 łyżki oleju,
2 szczypty soli himalajskiej

Wszystkie składniki masy na naleśniki miksujemy. Smażymy na suchej patelni. Pora kroimy w piórka, podsmażamy na maśle, delikatnie solimy i studzimy. Każdą połówkę naleśnika smarujemy serkiem kozim, układamy warstwę łososia wędzonego, kilka listków świeżego szpinaku i pora. Całość zawijamy w rulon i przekrawamy pod skosem. Posypujemy szczypiorkiem i świeżym pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *