Składniki (2 osoby): 6 liści sałaty karbowanej,
6 liści sałaty masłowej,
1 garść świeżego szpinaku,
6 dużych zielonych szparagów,
20 szt. groszku cukrowego,
4 łodygi selera naciowego,
½ pęczka natki pietruszki,
½ marchwi,
5 pomidorków koktajlowych,
4 łyżki gotowanej ciecierzycy,
2 łyżeczki ciemnego i 2 łyżeczki jasnego sezamu,
oliwa z oliwek z dodatkiem chilli,
1 łyżeczka cukru,
sól himalajska, świeży pieprz
Groszek cukrowy gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Od szparagów odrywamy zdrewniałe końce. Selera kroimy w paski, pomidorki koktajlowe przekrawamy w pół a marchewkę kroimy obieraczką do julienne. Wszystkie składniki układamy na talerzu, doprawiamy i polewamy ostrą oliwą.
Najnowsze komentarze