Składniki (3-4 osoby): 4 łyżki sałaty rzymskiej mini,
400 g wędzonej piersi z kurczaka,
2 łyżki parmezanu do posypania,
4 fileciki anchois,
świeży pieprz
Sos: 4 łyżki majonezu,
1 ząbek czosnku,
1 łyżeczka musztardy,
sok z ½ cytryny,
1,5 łyżeczki sosu worcestershire,
5 łyżek startego parmezanu,
3 fileciki anchois,
sól himalajska, świeży pieprz
Sałatę rwiemy na mniejsze części. Wszystkie składniki sosu łączymy za pomocą blendera i gotowym polewamy liście. Dokładnie mieszamy. Wędzoną pierś kurczaka kroimy na plastry i układamy na górze sałatki. Całość posypujemy startym parmezanem, kładziemy po 1 fileciku anchois i oprószamy świeżym pieprzem.
Najnowsze komentarze