Spód (blaszka 20 cm): 1 wafelek Prince Polo (50 g)
Masa: 1 mango (550 g z pestką),
100 g cukru pudru,
16 g cukru waniliowego,
400 ml mleka kokosowego,
300 g twarogu sernikowego,
1,5 łyżki żelatyny + 5 łyżek zimnej wody
Dekoracja: 150 g świeżych truskawek,
120 g świeżych malin,
listki mięty,
cukier puder do posypania
Wafelek ścieramy na tarce o grubych oczkach i wypełniamy spód blachy. Żelatynę namaczamy wodą i odstawiamy na 10 minut. Podgrzewamy na małym ogniu, nie zagotowując i chłodzimy w temperaturze pokojowej wciąż mieszając. Mango obieramy, usuwamy pestkę i miksujemy. Puree łączymy z cukrem pudrem za pomocą miksera, następnie dodajemy cukier waniliowy, mleko kokosowe i twaróg. Gdy masa będzie gładka dolewamy małymi krokami żelatynę i szybko przelewamy do formy. Wkładamy do lodówki na całą noc.
Najnowsze komentarze