MAKARON ŚWIDERKI 4 SERY ZE SZPINAKIEM

Składniki (2-3 osoby): 200 g makaronu świderki,
170 g świeżego szpinaku,
1 cebula,
3 ząbki czosnku,
20 g bryndzy,
30 g gorgonzoli,
60 g sera camembert z ziołami,
40 g parmezanu,
200 g śmietany 36%,
oliwa z oliwek do smażenia,
sól morska, świeży kolorowy pieprz

Cebule pokrojoną w kosteczkę oraz posiekany czosnek podsmażamy na oliwie aż się zeszklą. Dodajemy świeży szpinak i trzymamy na patelni aż zwiędnie. Następnie dolewamy śmietanę a gdy się zredukuje dodajemy kawałki bryndzy, gorgonzoli, starty parmezan i camembert, dokładnie mieszamy i doprawiamy. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie i odcedzamy. Przekładamy gorący do sosu, jeszcze raz dokładnie łączymy składniki i wykładamy na talerze.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *