JAGLANKA Z DAKTYLAMI

Składniki (2 osoby): 100 g kaszy jaglanej,
2 łyżki mleka kokosowego,
1 łyżeczka miodu gryczanego,
10 szt. suszonych daktyli,
10 szt. orzechów nerkowca,
10 szt. orzechów pekan,
½ jabłka,
½ łyżeczki nasion czarnuszki,
1 łyżeczka oleju kokosowego,
2 szczypty cynamonu,
1 szczypta kardamonu,
1 szczypta soli morskiej,
2 szczyty mięty do dekoracji

W rondelku zagotowujemy wodę z olejem kokosowym i odrobiną soli. Wsypujemy kaszę jaglaną i gotujemy około 10 minut. Po tym czasie odlewamy nadmiar wody i dodajemy mleko kokosowe, miód, cynamon, kardamon oraz połowę daktyli. Gotujemy do momentu aż płyn wyparuje. Podajemy z orzechami, reszta daktyli, jabłkiem i posypujemy nasionami czarnuszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *