BAJGIEL Z BOCZKIEM, JAJKIEM I SZPARAGAMI

Składniki (1 osoba): 1 bajgiel z makiem,
2 plastry wędzonego boczku,
2 jajka klasy M,
2 zielone szparagi,
1 gałązka szczypiorku,
1 łyżka startego parmezanu,
1 łyżeczka masła,
sól morska, świeży pieprz

Odcinamy górną część bajgla tak aby można było wydrążyć środek i zmieściło się jak najwięcej składników. Od szparagów odrywamy zdrewniałe końce, łodygi kroimy w krążki zostawiając główki w całości. Podsmażamy przez 3 minuty na maśle i wypełniamy nimi bajgla. Dokładamy plasterki boczku i wbijamy 2 jajka. Doprawiamy solą i pieprzem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni (góra, dół) na 15 minut. Po wyjęciu posypujemy startym parmezanem i pokrojonym szczypiorkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *