CROISSANT Z BOCZKIEM, SEREM ŻÓŁTYM I JAJKIEM SADZONYM

Składniki (1 osoba): 1 croissant,
3 plasterki wędzonego boczku,
3 plasterki sera żółtego,
1 jajko XL,
kilka listków szpinaku,
kiełki słonecznika,
pomidorki koktajlowe,
sól morska, świeży pieprz
Plastry boczku smażymy na suchej patelni aż tłuszcz się wytopi i przekładamy na ręcznik papierowy. Na tłuszcz z boczku wbijamy jajko. Doprawiamy solą i pieprzem i smażymy aż białko się zetnie a żółtko pozostanie lekko płynne. Rogalika rozkrawamy w pół. Kolejno układamy na nim listki szpinaku, boczek, ser żółty, jajko sadzone i kiełki słonecznika. Podajemy z pomidorkami koktajlowymi.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *