Składniki (1-2 osoby): 1 tortilla pełnoziarnista,
3 jajka,
½ sałaty rzymskiej,
kilka pasków papryki żółtej, czerwonej i zielonej,
2 łyżki kukurydzy z puszki,
3 pomidorki koktajlowe,
8 plasterków papryczki jalapeno,
kilka gałązek szczypiorku,
1 łyżka serka śmietankowego do smarowania,
1 łyżeczka masła,
sól morska, świeży pieprz
Tortillę smarujemy serkiem śmietankowym. Sałatę kroimy w paski, pomidorki przekrawamy w pół, szczypiorek siekamy. Wszystkie warzywa układamy równomiernie na tortilli. Roztrzepane jajka doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na rozgrzanym maśle do uzyskania ulubionej konsystencji. Przekładamy na warzywa i całość zawijamy w rulon. Kroimy na 2 części.
Najnowsze komentarze