ŚWIĄTECZNE JAJKA NA BOCZKU

Składniki (1-2 osoby): 3 jajka,
3 plasterki wędzonego boczku,
1 plasterek sera żółtego,
1 łyżeczka masła,
4 pomidorki koktajlowe,
4 marynowane w occie gąski zielonki,
2 gałązki szczypiorku,
3 krakersy,
sól morska, świeży pieprz

Plasterki boczku podsmażamy na suchej patelni, do momentu aż tłuszcz się wytopi. Na osobnej patelni, na rozgrzane masło wbijamy jajka. Doprawiamy solą i pieprzem. Z sera za pomocą foremki wycinamy gwiazdki. Pomidorki przekrawamy w pół. Wszystkie składniki układamy jak na zdjęciu, na kształt choinki (przynajmniej się starałam 😊). Posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *