SZAKSZUKA Z KIEŁBASĄ I CZERWONA FASOLĄ

Składniki (1 osoba): 15 plasterków chudej kiełbasy,
200 g czerwonej fasoli z puszki,
1 puszka pomidorów krojonych z ziołami,
1 jajko,
natka pietruszki do posypania,
½ łyżeczki płatków chili,
sól himalajska, świeży pieprz

Kiełbasę podsmażamy na suchej patelni do momentu aż się zrumieni. Dodajemy czerwoną fasolę oraz pomidory. Trzymamy na patelni mieszając do momentu aż znacznie wyparuje sos i doprawiamy. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, robimy wgłębienie ja jajko i wbijamy je w środek. Posypujemy solą morską oraz świeżym pieprzem i wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni. Trzymamy do momentu aż żółtko delikatnie się zetnie. Wyjmujemy i posypujemy natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *