Składniki (2-4 osoby): 2 kromki chleba o wymiarach 24 x 18 cm,
10 plastrów pieczonej karkówki,
1 kulka sera mozzarella (125 g),
150 g sera camembert mild & blue,
½ zielonego ogórka,
2 garście rukoli,
2 łyżeczki musztardy francuskiej,
2 łyżeczki majonezu,
50 g masła,
sól morska, świeży pieprz
Musztardę oraz majonez mieszamy z solą i pieprzem. Chłodzimy. Na dużej patelni rozpuszczamy masło. Podsmażamy na nim kromki chleba z dwóch stron, na złoty kolor. Na jednej kromce układamy plastry sera camembert, na drugiej mozzarelli. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni (góra, dół) na około 5 -7 minut. Gdy ser się rozpuści układamy na kromkach rukolę, plastry schabu, plastry ogórka i rozprowadzamy równomiernie sos musztardowy. Gorącą kanapkę zamykamy i rozkrawamy na 2 lub 4 części.
 
        
Najnowsze komentarze