PASTA Z WĘDZONYCH RYB

Składniki (3-4 osoby): 200 g wędzonego łososia,
200 g wędzonej makreli,
60 g mix serów mascarpone i gorgonzola,
1 łyżka chrzanu śmietankowego,
1 łyżka śmietany 36%,
sok z ¼ limonki,
1 pęczek koperku,
4 kromki pełnoziarnistego pieczywa na jagodami goji,
1 sałata rzymska mini,
4 łyżeczki kaparów,
świeży pieprz

Kawałki ryb łączymy za pomocą blendera ze śmietaną, serem, chrzanem oraz sokiem z limonki na gładką masę. Dodajemy posiekany koperek, doprawiamy świeżym pierzem i mieszamy. Podajemy na pełnoziarnistym pieczywie, sałacie rzymskiej z dodatkiem kaparów.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *