JAJKA NA MIĘKKO Z WIOSENNĄ SAŁATKĄ

Składniki (1 osoba): 2 jajka dwużółtkowe,
½ sałaty rzymskiej,
1 garść rukoli,
3 pomidorki koktajlowe,
kilka plasterków kolorowych słodkich papryk,
1 gałązka szczypioru,
sól morska, świeży pieprz

Dressing: 1 łyżka oliwy,
1 łyżeczka musztardy kremskiej,
1 łyżka bulionu warzywnego,
1 łyżeczka przyprawy „Dukkah”,
sól morska, świeży pieprz

Wszystkie składniki dressingu łączymy za pomocą rózgi i chłodzimy. Sałatę kroimy w paski i wraz z rukolą układamy na talerzu. Dokładamy przekrojowe w pół pomidorki koktajlowe i plasterki papryk. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem, oprószamy świeżym pieprzem i skrapiamy dressingiem. Jajka gotujemy przez 4 minuty od momentu zagotowania wody. Podajemy z solą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *