Składniki (4 osoby): 20 plastrów arbuza o grubości ½ cm,
140 g sera feta,
2 garście szpinaku baby,
1 garść kiełków rzodkiewki,
4 łyżeczki mieszanki pestek dyni, słonecznika, orzeszków ziemnych niesolonych,
4 szczypty płatków chili,
świeży kolorowy pieprz
Dressing: 1 łyżeczka musztardy delikatesowej,
1 łyżeczka miodu,
sok z ½ cytryny,
2,5 łyżki oliwy extra vergine,
sól morska, świeży kolorowy pieprz
Wszystkie składniki dressingu łączymy za pomocą rózgi i chłodzimy. Na talerzach układamy plastry arbuza i obsypujemy pokruszonym serem feta. Dokładamy listki szpinaku, kiełki rzodkiewki, mix nasion i orzeszków. Skrapiamy dressingiem, posypujemy płatkami chili i oprószamy świeżym pieprzem.

Najnowsze komentarze